IRC ONE


‘IRC ONE’ is een energieke en meeslepende voorstelling door de kernleden van IRC; een verhaal over broederschap, expressie en eigenheid; een lofzang aan de cultuur die hen samenbracht.

Hiphop georiënteerde dansstijlen zijn niet ontstaan in mooi gedecoreerde balzalen of op zorgvuldig schoongeboende balletvloeren. Ze vinden hun oorsprong in spontane straatfeesten, op dansvloeren in het holst van de nacht en tijdens trainingssessies op het pleintje achter het lokale winkelcentrum. Dit is het klaslokaal, de studio en het podium in één.

Meer dan twintig jaar geleden was winkelcentrum City Plaza in Nieuwegein de geboortegrond van de Illusionary Rockaz Crew (IRC). Van de eerste hiphoppioniers uit de jaren ’80 leerde een handvol jonge dansers daar de bouwstenen van een danstaal kennen. In de decennia erna dansten ze bij grote gezelschappen en in intieme sessies, in binnen en buitenland en van voetbalstadia tot buurthuizen. Maar City Plaza werd niet vergeten, al 25 jaar lang is dit het fundament, gebeiteld in geschaafde schouders. IRC ONE is een voorstelling die geldt als een moment om daar bij stil te staan. Om samen te vieren waar we vandaan komen en hoe dat ons heeft gevormd.

IRC ONE – from 98 ‘til infinity

Concept: IRC | Regie: Shailesh Bahoran | Choreografie: IRC | Dansers: Shailesh Bahoran, Jort Reinders, Raymond den Uijl, Yordana Rodriguez & Julian Boasman | Lichtontwerp Mike den Ottolander | Compositie Rik Ronner
Met dank aan Justin, Eddy, Botox, Arnold, Baba, Lebana, Juvat, Amresh, Bizzy
en iedereen die ons de afgelopen 25 jaar heeft geïnspireerd en gesteund.