Funk.IRC


FUNK.IRC staat voor Funk In Raw Cyphers. Met dit evenement brengen wij een ode aan de muziek, de cultuur, de dans die de groep inspireert en groot heeft gemaakt.

Een open jamsessie, toegankelijk voor iedereen die zin heeft in dans, muziek en gezelligheid. Op deze jam proberen we een belangrijk element van de hiphop cultuur voorop te stellen; de Cypher. De Cypher is een ruimte voor community building; het gaat om creativiteit, individualiteit, de concurrentie, het delen, uitbreiding, kennis, en gelijkheid. Het aanboren van een plek waar het denken en actie samenkomen en een plek waar energie gedeeld wordt om de artistieke expressie te bevorderen. Een ‘kring’ om te jammen en een plek om onderlinge uitwisselingen te laten plaatsvinden.

De kwalificatie zal in cyphers worden gehouden. De juryleden (wiens identiteit niet bekend is gemaakt) gaan met je mee in de cyphers, terwijl ze de Top 4 dansers selecteren. Elke geselecteerde danser kan dan zijn/haar eigen partner kiezen om mee te strijden in ‘The Great 8 Battle’.